BIOGRAFIE

In 2015 startte Manon Berendschot (1997) aan de vooropleiding klassiek piano van het Fontys Conservatorium Tilburg (tegenwoordig AMPA) bij Nicolas Callot. In 2021 behaalde ze haar bachelordiploma.

Op dit moment volgt zij de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Piet Kuijken.

Manon ging tijdens haar studie elke zomer een of twee weken naar het buitenland voor masterclasses. Hierdoor ontving zij lessen van veel verschillende docenten, o.a. van Lucas Blondeel, Jan Vermeulen en Avedis Kouyoumdjian.

In haar studie besteedt ze niet alleen aandacht aan solorepertoire, maar ook aan kamermuziek. In het begin met name als liedbegeleider. Hieruit ontstond in september 2017 het Duo for a While dat ze tot 2022 vormde met zangeres Hanna de Bruin. Het duo heeft veel concerten mogen geven en masterclasses mogen ontvangen. In april 2021 won het duo de tweede prijs in de Fontys Willem Twee Kamermuziekwedstrijd.

Daarnaast vormt Manon sinds september 2019 het Trio Dynamo met violiste Dieuwke de Vries en celliste Nina Morel. Met dit trio treedt ze regelmatig op.

​Sinds september 2017 geeft Manon pianoles aan huis. In 2018 liep zij daarnaast stage bij de muziekschool de Nieuwe Veste in Breda. Dit was een onderdeel van het educatieprofiel dat zij had gekozen in haar opleiding aan het conservatorium. Daarna mocht zij daar ook een half jaar als docent blijven werken.

Foto gemaakt door: Sebiha Oztas