BIOGRAFIE

In 2015 startte Manon Berendschot (1997) aan de vooropleiding klassiek piano van het Fontys Conservatorium Tilburg (tegenwoordig AMPA) bij Nicolas Callot. In 2021 behaalde ze haar bachelordiploma.

Op dit moment volgt zij de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Piet Kuijken en Nuno Cernadas.

Manon ging tijdens haar studie elke zomer een of twee weken naar het buitenland voor masterclasses. Hierdoor ontving zij lessen van veel verschillende docenten, o.a. van Lucas Blondeel, Julien Libeer en Sylvia Thereza.

In haar studie besteedt ze niet alleen aandacht aan solorepertoire, maar ook aan kamermuziek. In het begin met name als liedbegeleider. Hieruit ontstond in september 2017 het Duo for a While dat ze vormt met zangeres Hanna de Bruin. Het duo heeft al veel concerten mogen geven en masterclasses mogen ontvangen. Door de vele uren die ze samen hebben doorgebracht en de hechte vriendschap die eruit is ontstaan, zijn ze heel goed op elkaar ingespeeld en straalt het wederzijds vertrouwen ervan af. In april 2021 won het duo de tweede prijs in de Fontys Willem Twee Kamermuziekwedstrijd.

Daarnaast vormt Manon sinds september 2019 het Trio Dynamo met violiste Dieuwke de Vries en celliste Nina Morel. De drie spelen altijd met veel energie en enthousiasme.

​Sinds september 2017 geeft Manon pianoles aan huis. In 2018 liep zij daarnaast stage bij de muziekschool de Nieuwe Veste in Breda. Dit was een onderdeel van het educatieprofiel dat zij had gekozen in haar opleiding aan het conservatorium. Daarna mocht zij daar ook een half jaar als docent blijven werken.