Concert in de Waalse Kerk

Op donderdag 19 mei 2022 geeft Manon een concert in Breda, de stad waar ze is opgegroeid. De Waalse Kerk, een van de oudste gebouwen van Breda, vormt de sfeervolle locatie die bovendien beschikt over een mooie akoestiek.

Op het programma staat onder andere Cesar Franck’s Prélude, Choral et Fugue, een romantisch meesterwerk voor solo piano. Daarnaast zal Manon met het Trio Dynamo muziek van Clara Schumann laten horen en tot slot moderner repertoire met het Bredase LOT’s koor. Dit zorgt voor een gevarieerde avond.

U bent van harte welkom om te komen luisteren naar de mooie klanken en om na afloop na te praten met een drankje.

Meer info over de musici:

Manon Berendschot

In 2015 startte Manon Berendschot (1997) aan de vooropleiding klassiek piano van het Fontys Conservatorium Tilburg (tegenwoordig AMPA) bij Nicolas Callot. In 2021 behaalde ze haar bachelordiploma. Op dit moment volgt zij de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Piet Kuijken en Nuno Cernadas.

Manon ging tijdens haar studie elke zomer een of twee weken naar het buitenland voor masterclasses. Hierdoor ontving zij lessen van veel verschillende docenten, o.a. van Lucas Blondeel, Julien Libeer en Sylvia Thereza.

In haar studie besteedt ze niet alleen aandacht aan solorepertoire, maar ook aan kamermuziek. In het begin met name als liedbegeleider. Hieruit ontstond in september 2017 het Duo for a While dat ze vormt met zangeres Hanna de Bruin. Het duo heeft al veel concerten mogen geven en won in 2021 de tweede prijs in de Fontys Willem Twee Kamermuziekwedstrijd. Daarnaast vormt Manon sinds september 2019 het Trio Dynamo met violiste Dieuwke de Vries en celliste Nina Morel.

 

Trio Dynamo

Hoe bijzonder is het om een kamermuziekgroep te hebben waarin je zowel vriendschappelijk als muzikaal goed overeenkomt. De klik die Trio Dynamo voelt is er een die ze ook uitstralen op het podium. Hun jeugdige energie maakt hun interpretaties sprankelend en karaktervol.

Het trio werd opgericht in 2019 en bestaat uit pianiste Manon Berendschot, violiste Dieuwke de Vries en celliste Nina Morel. De drie ontmoetten elkaar aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Daar kregen zij lessen van verschillende docenten, o.a. Jolente de Maeyer, Gisella Bergman en Nicolas Callot. Ook mochten zij een masterclass ontvangen van het Storioni Trio.

Recent gaf het trio een concert in de Willem Twee Toonzaal in den Bosch. U kunt het trio volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van hun volgende optredens.

 

 LOT’s

In de zomer van 2022 bestaat LOT’s 9 jaar. LOT’s is in deze tijd uitgegroeid van een klein muzikaal ensemble tot een serieus koor van 20 enthousiaste zangers en zangeressen tussen de 30 en 60 jaar. LOT’s zingt twee-, drie en vierstemmige rustige popliedjes, wereld- en klassieke muziek in diverse talen zoals Engels, Frans, Nederlands, Zuid-Afrikaans en Zweeds.

LOT’s verzorgde in de afgelopen jaren allerlei optredens. Zo was er een optreden in zorgcentrum Park Zuiderhout en op een kerstmarkt. Tijdens de cultuurnacht Breda heeft LOT’s van zich laten horen in de Nieuwe Winkel en in 2017 nam het koor deel aan het koorfestival VOLkoren in Middelburg.

Het repertoire, de frisse klanken en het plezier blijven groeien. De zangers streven naar een inspirerende, creatieve omgeving waarin ze samen kunnen werken naar een mooi muzikaal resultaat. Ze kunnen nog een tenor en een bas gebruiken in het koor. Samen zingen is het mooiste dat er is, laat je verrassen! Doe iets nieuws, zet je hoofd opzij en ga voor muzikale ontspanning en een wekelijks avondje plezier. Zingen doet een mens goed!

LOT’s staat onder leiding van Lotte van Roosmalen en wordt begeleid door pianiste Manon Berendschot. Ook is Luca Wentink onderdeel van het artistieke team. Meer info over het koor vindt u op www.lottevanroosmalen.nl